Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

5 zdravých receptů pro horkovzdušnou fritézu

Horkovzdušná frítéza umožňuje připravit křupavé hranolky bez použití oleje, což vede ke snížení počtu kalorií. Takové zařízení však lze použít i k přípravě mnoha dalších pokrmů. Které? Shromáždili jsme nejzajímavější recepty na zdravé pokrmy pro horkovzdušnou fritézu. Doporučujeme vám je vyzkoušet.

Kuřecí maso na brusinkách

Drůbež je jedním z nejoblíbenějších druhů masa, které se používá k vaření. Jako sytou a výživnou večeři doporučujeme kuřecí řízek v brusinkové omáčce. Potřebné ingredience jsou:

  • přibližně. 500 g kuřecího filé
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 polévková lžíce vinaigrette omáčky
  • kousek zázvoru (čerstvý)
  • trochu oleje
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce brusinkové omáčky.

Poslední ingredienci, brusinkovou omáčku, můžete koupit hotovou v obchodě, nebo si ji můžete připravit sami:

  • 4 polévkové lžíce sušených brusinek
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • 1/2 sklenice vody
  • 1/4 čajové lžičky skořice
  • šťávu z 1/2 citronu.

Brusinky zalijte vodou a vařte 12 minut, poté přidejte ostatní ingredience. Vše vařte ještě 2 minuty, pak odstavte z ohně a nechte vychladnout. Nakonec ochucené brusinky jednoduše rozmixujte na hladkou pastu.

Jak připravit kuře? Omyjte ho, osušte a nakrájejte na menší kousky, poté je vložte do mísy a osolte a opepřete. V jiné míse smíchejte brusinkovou omáčku s octem a olejem, přidejte zázvorovou šťávu (budete k tomu potřebovat lis na zázvor) a nadrobno nasekaný česnek. Vše rozmixujte mixérem a vzniklou omáčkou potřete drůbeží maso. Nechte ji asi 60 minut odpočívat a poté ji upečte ve fritéze.

Losos s restovaným sezamem

Horkovzdušné fritézy jsou přístroje, které nám pomáhají jíst více ryb, bohatých na omega-3 mastné kyseliny, vitamin D a mnoho dalších stejně cenných živin. Doporučujeme snadný recept na lososa s praženými sezamovými semínky. Připravte si ji:

  • 200 g lososa (bez kůže)
  • rostlinný olej
  • 1 polévková lžíce sezamových semínek
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • Vaše oblíbené koření na ryby

Lososa omyjte, osušte, nakrájejte na menší kousky, pokapejte citronovou šťávou a potřete kořením. Sezamová semínka můžete opékat na běžné pánvi, ale dávejte pozor, abyste je nespálili. Pak rybu vložte do fritézy, přidejte trochu oleje a několik minut smažte. Hotového lososa položte na talíře a posypte sezamem. Velmi dobře chutná spolu s mrkvovým pyré, které potřebujete:

  • 4 mrkve
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce přírodního jogurtu
  • 2 lžíce rostlinného másla

Mrkev omyjte, oloupejte, dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte doměkka. Přidejte nasekaný česnek a rozmixujte mixérem. Nakonec pyré smíchejte s jogurtem, máslem a solí a podávejte na talířích s lososem.

Hrušky s marmeládou

Hrušky s džemem jsou nápadem na lahodný dezert po večeři nebo odpoledním čaji. Určitě se budou líbit zejména nejmladším členům vaší domácnosti. Jaké ingredience potřebujete? Zde je seznam:

  • 2 hrušky (nebo více, podle počtu porcí)
  • 3 lžičky oblíbeného džemu (můžete smíchat dva nebo více)
  • balíček vanilkového cukru

Hrušky omyjte, rozkrojte napůl a vydlabejte z nich pecky. Posypeme je vanilkovým cukrem a necháme 10 minut odležet, pak je vložíme do fritézy a necháme asi 7 minut odležet. Když jsou hrušky upečené, rozložte je na talíře a každou polovinu naplňte džemem. Můžete je také polít rozpuštěnou čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem.

Rizoto s krůtím masem

Rizoto s krůtím masem je pokrm, kterým můžete překvapit členy své domácnosti nebo pozvané hosty. Potřebné ingredience jsou:

  • přibližně. 700 g krůtího masa (může být i filé)
  • 1 pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 2 pytlíky rýže
  • sůl a pepř
  • lžíce olivového oleje
  • Koření: bazalka, majoránka, nové koření, sladká paprika a koriandr

Krůtí maso omyjte a nakrájejte na kostky, stejně tak nakrájejte papriku a cibuli. Ingredience vložte do fritézy, přidejte olej, posypte kořením a nastavte horkovzdušnou fritézu přibližně na 30 minut. V tuto chvíli můžete začít připravovat rýži. Asi 10 minut před koncem programu přidejte k masu uvařenou rýži a zalijte ji koncentrátem smíchaným s trochou vody. Hotový pokrm můžete podávat s rukolou nebo rajčaty.

Zdravé chipsy na mlsání nejen u televize

Chipsy nemusí být nezdravá svačina, pokud si je připravíte sami. Může být také přílohou k večeři místo tradiční vařené zeleniny. Potřebujete jen několik ingrediencí:

  • kořen celeru
  • několik mrkví
  • několik petrželí
  • olivový olej

Všechnu zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (čím tenčí, tím lepší). Vše vložte do mísy a promíchejte s olivovým olejem, můžete přidat i oblíbené koření (např. pálivou a sladkou papriku nebo provensálské bylinky). Posledním krokem je vložení zeleniny do horkovzdušné fritézy a nastavení doby pečení na 20 až 30minut.

Přejeme Vám dobrou chuť!